![]() |
Перелік навчальних дисциплін, що викладаються студентам в рамках освітньої програми «Дієтологія» |
![]() |
Освітній рівень «Бакалавр»
Обов’язкові навчальні дисципліни
1 семестр
Вступ до університетських студій та історія медицини
Іноземна мова
Цитологія та гістологія людини
Аналітична хімія
Медична хімія
Анатомія людини
Основи екології
2 семестр
Іноземна мова
Анатомія людини
Латинська мова та термінологія
Фізіологія людини
Ембріологія людини
Техніка лабораторних робіт
Медична та біологічна фізика
3 семестр
Фармакологія та медична рецептура
Українська та зарубіжна культура
Маніпуляційна техніка в клінічній медицині
Біологічна хімія
Вибрані розділи трудового права і основ підприємницької діяльності
Патоморфологія та патофізіологія
4 семестр
Соціально-політичні студії
Філософія
Внутрішня медицина з оцінкою результатів досліджень
Клінічна лабораторна діагностика
Мікробіологія з мікробіологічною діагностикою
Навчальна практика з мікробіології
Навчальна практика з клінічної лабораторної діагностики
5 семестр
Внутрішня медицина з оцінкою результатів досліджень
Клінічна лабораторна діагностика
Вірусологія з вірусологічною діагностикою
Педіатрія з оцінкою результатів досліджень
Лабораторна діагностика паразитарних інвазій
Клінічна хімія
6 семестр
Клінічна лабораторна діагностика
Імунологія з імунологічною діагностикою
Хірургія з оцінкою результатів досліджень
Охорона праці в галузі
Навчальна практика з клінічної лабораторної діагностики
Навчальна практика з імунології
7 семестр
Інфекційні хвороби з оцінкою результатів дослідження
Військово медична підготовка та медицина
Гігієна з гігієнічною експертизою
Навчальна практика з гігієни
8 семестр
Гігієна з гігієнічною експертизою
Виробнича практика
Комплексний теоретичний державний екзамен зі спеціальності
Практично-орієнтований державний екзамен зі спеціальності
Вибіркові навчальні дисципліни
Опановування всіх навчальних дисциплін за напрямом на рівні не нижче ніж 75 балів додатково дає можливість отримати відповідну професійну кваліфікацію
3 семестр
Фізіологія харчування і травлення
Основи харчування
Біохімія травлення
Обмін речовин
4 семестр
Вітаміни та мікроелементи
Біологічно активні добавки
5 семестр
Основи ендокринології
Гормональна регуляція метаболізму
Гастроентерологія
Захворювання травної системи
6 семестр
Харчова хімія
Аналіз та оцінка якості їжі
Загальна та молекулярна генетика людини
Медична біологія і генетика
Харчова мікробіологія
Технологія харчових продуктів
Основи статистичного аналізу
Інформаційні технології в медицині
7 семестр
Дієтологія в спорті
Фізіологія спорту
Сучасні проблеми екології людини
Соціальні аспекти харчування
Репродуктивна дієтологія
Вікові особливості харчування
Психічні розлади харчової поведінки
Дієтичні консультації з елементами дієтотерапії
8 семестр
Організація харчування в лікувально-профілактичних закладах
Дієтичні традиції в світі
Курортно-лікувальне харчування
Лікувальне харчування
Харчування при ендокринних розладах
Харчування при захворюваннях травної системи
Гігієна харчування та токсикологія
Алергологія
Харчова та біологічна цінність продуктів харчування
Основи здорового харчування
Сучасні методи лабораторної діагностики
Фізіологія гемостазу