НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ЦЕНТР "ІНСТИТУТ БІОЛОГІЇ ТА МЕДИЦИНИ"

Останні новини

Kafedra fiziolohii ta anatomii 214 березня 2024 року, за запрошенням завідувача кафедри фізіології та анатомії професора Олександра Івановича Ковальчука, лабораторії цієї кафедри відвідали учні та викладачі київського ліцею № 241 «Голосіївський»

newlogo with heart new 05.12.2017 Перемоги наших юних вихованців стають доброю традицією! Перше місце на Українському етапі міжнародного конкурсу Еко-техно Regeneron ISEF Україна 2024, що відбувся нещодавно, в березні, на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України, виборола Софія ОЛЕФІРЕНКО, учениця 11 класу Українського фізико-математичного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка, змагаючись з кращими роботами у суперфіналі.

Kafedra Microbiologii LOGO 2Студенти, під час роботи на лабораторних заняттях з дисципліни «Лабораторний практикум з імунології» засвоїли основні принципи імунопрофілактики інфекційних захворювань людини бактеріальної етіології; набули практичного досвіду з використання різних методів (бактеріоскопічних, бактеріологічних) для створення аутовакцин проти опортуністичних інфекцій; ознайомились з основними положеннями планування та проведення досліджень для вирішення прикладних завдань, статистичного обробітку даних, пояснення та узагальнення результатів

Kafedra Ecologii ta zoologii LOGOКафедра екології та зоології спільно з науково-дослідним відділом парку здійснює планову роботу з камеральної обробки проб зоопланктону, які зібрані впродовж різних сезонів 2023 року акваторії річки Удай та її притоків. Матеріал опрацьовує мол.наук.співр. НПП «Пирятинський» Зоряна Бур’ян та студентка 3 курсу Наталія Харькова.

111 березня 2024 року співробітниками кафедри біомедицини доцентом Ю. Швець та доцентом Ю. Цейслєр було організовано практичне заняття з «Імунології та імунологічної діагностики» для здобувачів освіти 3-го курсу ОПП «Лабораторна діагностика» на базі центрального офісу медично-лабораторної мережі "Діла®"

GeniusНа Олімпіаді геніїв України (внутрішньоукраїнському етапі найбільшого міжнародного конкурсу екопроєктів GENIUS Olympiad), проведеній на базі МАН України 2024 року, юний науковець Дмитро СОРОКА, учень 10 класу Українського фізико-математичного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка, виграв Золоту медаль в секції «Наука. Екологія людини» з роботою, виконаною на базі ННЦ «Інститут біології та медицини» КНУ імені Тараса Шевченка!

 

Kafedra Ecologii ta zoologii LOGOУ межах лабораторного практикуму з орнітології студенти 4 курсу разом з викладачем Казанником Віталієм Васильовичем та представниками НПП Голосіївський провели облікову роботу по совам. Студенти практикували здобуті знання з обліку чисельності популяції птахів.

logo pagВ Україні почало активно розвиватися базове симуляційне навчання (basic simulation learn) для студентів медичних закладів вищої освіти. Кафедра педіатрії, акушерства і гінекології активно розвиває цей напрям роботи зі здобувачами освіти.

logo pagЗ 29 лютого по 03 березня цього року проводилася науково-практична конференція з міжнародною участю, яка вже стала традиційною і дуже вагомою частиною життя педіатричної спільноти - "XIV АКАДЕМІЧНА ШКОЛА З ПЕДІАТРІЇ".

Організатор – МОЗ України, Національний університет охорони здоров'я імені П.Л. Шупика та ГО «Міжнародна асоціація медицини».

Kafedra cytologii LOGO6 березня відбулося чергове засідання цитологічного клубу «Cell Club». Доповідь генерального директора Сімейного банку пуповинної крові «ГЕМАФОНД» Олексій БРИЖКО та наукового співробітника біотехнологічного комплексу Сімейного банку пуповинної крові «ГЕМАФОНД» Олександри ФЕДЧЕНКО «Перинатальні стовбурові клітини: сучасність та перспективи» була присвячена сучасному стану розвитку технології забору пуповинної крові, культивуванню мезенхімальних стовбурових клітин в Україні та світі. Технології стовбурових клітин також потребують нових фахівців – випускників нашого ННЦ!

logo pag28 та 29 лютого 2024 року співробітники кафедри педіатрії, акушерства та гінекології ННЦ «Інститут біології та медицини» провели семінари для лікарів-педіатрів, сімейних лікарів та медичних сестер педіатричного профілю у Львові та Івано-Франківську.

logo pag28 лютого 2024 року у приміщенні КНП "Дитяча клінічна лікарня № 7 міста Києва" відбувся тренінг з тактичної медицини для студентів IV курсу Університету, які навчаються за ОП "Медицина" галузі знань 22 "Охорона здоров'я". 

Kafedra fiziolohii ta anatomii 2Студенти біологи кафедри фізіології та анатомії в рамках навчального практикуму з фізіології людини і тварин відвідали анатомічний музей та секційний зал кафедри описової та клінічної анатомії Національного медичного університету імені О. О. Богомольця

Kafedra biologii roslyn LOGOСтуденти ОП «Ландшафтний дизайн та озеленення» наполегливо оволодівають основами своєї майбутньої професії. Їхня мета бути кращими та професійно досконалими ландшафтними дизайнерами не обмежується рамками навчальних занять за освітньою програмою. Зацікавлені зустріччю зі стейкхолдерами в рамках Програми кар’єрного консультування «Ваш успішний кар’єрний старт починається з нами», вони надихнулися запросити її учасницю - креативну ландшафтну дизайнерку, акредитовану ландшафтну журналістку «garden journalist» RHS, переможницю та дипломантку конкурсів ландшафтного дизайну, членкиню Асоціації ландшафтних дизайнерів Ірландії (International Landscape and Garden Desine Association, GLDA) пані Олену МІНЯЙЛО для проведення спільного майстер-класу зі створення приватного саду.

Klinichna medicine logoБактерії між собою дуже легко діляться своїми генами резистентності до антибіотиків, вони дуже щедрі, і ніколи не скупляться на такі справи... Саме тому критично важливо підтримувати принципи "Antimicrobial stewardship" (антимікробного менеджменту) майбутніми фахівцями 222 спеціальності.

На занятті із блоку "Клінічна мікробіологія" з вибіркового курсу "Клінічна мікробіологія, імунологія та вірусологія" під керівництвом к.б.н., асистента кафедри технологій медичної діагностики та лікування Андрія СІРОМОЛОТА студенти 3 курсу ОП "Medicine" досліджують один із механізмів набуття бактеріями опірності до антибіотиків - процес трансформації.

rean logoУ минулий четвер відбулося перше в новому семестрі засідання Гуртка реаніматології! На ньому ми повторили базовий алгоритм дій медичного персоналу при раптовій зупнці кровообігу; обговорили варіанти серцевих ритмів, що можуть до неї призводити; вивчили головні засади користування ручним дефібрилятором; згадали основні препарати, що використовуються під час СЛР, їх дозуванння, покази та особливості застосування.

newlogo with heart new 05.12.2017 1 березня в ННЦ «Інститут біології та медицини» відбулася знакова подія - на запрошення членів Наукового Товариства Студентів з відкритою лекцією виступив відомий американський нейроендокринолог, професор біології, нейробіолоігії та нейрохірургії Стенфордського університету, науковий співробітник Національних музеїв Кенії Роберт Сапольскі (https://profiles.stanford.edu/robert-sapolsky)

Kafedra fiziolohii ta anatomii 2Перший день весни студенти ОП «Медицина» ознаменували спільним засіданням гуртків фізіології імені О.П.Вальтера, патофізіології імені В.В.Підвисоцького та гуртка психіатрії і клінічної психології за темою: «Сон та розлади сну»

Kafedra biologii roslyn LOGOТрадиційно лабораторні заняття за темами «Форма крони», «Вічнозелені декоративні деревні рослини з різною формою крони» з дисципліни "Декоративна дендрологія" для студентів 2 курсу, які навчаються за ОП «Ландшафтний дизайн та озеленення», проходять на базі колекції деревних рослин Ботанічного саду ім. акад. О.В. Фоміна, яка є однією з провідних у Східній Європі.

Kafedra Ecologii ta zoologii LOGOСтуденти кафедри екології та зоології першого курсу бакалаврату ОП «Екологія», на дозвіллі, за власним бажанням, активно займаються дослідженням природи

Наші контакти

Ми знаходимось за адресою:
Україна, 03022, м. Київ-022,
проспект Академіка Глушкова 2
Станція метро Виставковий центр

Приймальня директора:
Кімната №307
E-mail: biomed@knu.ua
Телефон/Факс: +38044 521-35-98

Гаряча лінія:
E-mail: knu.ibm.questions@gmail.com
Telegram: http://surl.li/emhtd

Поштова та юридична адреса:
Україна, 01601, місто Київ-601,
вул. Володимирська, 64/13
ННЦ "Інститут біології та медицини"

Надіслати повідомлення

Повідомити про помилку

Якщо ви помітили помилку на сторінці, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

loader