НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ЦЕНТР "ІНСТИТУТ БІОЛОГІЇ ТА МЕДИЦИНИ"

Останні новини

Botanichniy sad embema22 травня 2020 року Ботанічному саду ім. акад. О.В. Фоміна Київського національного університету імені Тараса Шевченка виповнився 181 рік. Історія Ботанічного саду яскраво свідчить про те, як саме внаслідок праці багатьох поколінь ботаніків Сад став пам’ятником садово-паркової архітектури України, в якому сформувалася унікальна колекція рослин з різних географічних зон земної кулі.

10 (22) травня 1839 року професор Р. Е. Траутфеттер погодив з тодішнім ректором Київського університету Святого Володимира кошторис на утримання університетського Ботанічного саду. Цю дату співробітники Ботанічного саду ім. акад. О.В. Фоміна вважають днем заснування і відмічають «круглі дати» науковими конференціями, що присвячені питанням інтродукції, ботаніки, екології та охороні рослин. Одну з таких ювілейних дат ми відзначали у 2019 році.

За ці без малого два століття у нашому Ботанічному саду працювали видатні українські та відомі в світі ботаніки – В.Г. Бессер, Р.Е. Траутфеттер, П.С. Рогович, І.Ф. Шмальгаузен, С.Г. Навашин, О.В. Фомін, М.Г. Холодний.

Нині колекційні фонди нараховують понад 9000 видів рослин, колекція тропічних та субтропічних рослин має статус Національного надбання України, на всю країну і за кордоном відомі колекції магнолій, рододендронів, таволг, кизильників тощо. Співробітники зберігають та поповнюють колекції, створюють нові експозиції, досліджують біологію раритетних рослин та розробляють їхню агротехніку.

Директор Ботанічного саду ім. акад. О.В. Фоміна
М.М. Гайдаржи, д.б.н., ст. наук. сп.

 

Пропонуємо декілька візитівок наших колекцій

 

 

Фото підготували І.Ю. Іванова, Т.В. Коломієць

 

Наші контакти

Ми знаходимось за адресою:
Україна, 03022, м. Київ-022,
проспект Академіка Глушкова 2
Станція метро Виставковий центр

Приймальня директора:
Кімната №307
E-mail: biomed@knu.ua
Телефон/Факс: +38044 521-35-98

Гаряча лінія:
E-mail: knu.ibm.questions@gmail.com
Telegram: http://surl.li/emhtd

Поштова та юридична адреса:
Україна, 01601, місто Київ-601,
вул. Володимирська, 64/13
ННЦ "Інститут біології та медицини"

Надіслати повідомлення

Повідомити про помилку

Якщо ви помітили помилку на сторінці, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

loader