НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ЦЕНТР "ІНСТИТУТ БІОЛОГІЇ ТА МЕДИЦИНИ"

Останні новини

Botanichniy sad embema26 жовтня 2019 р. команда Координатора проектів ОБСЄ висаджувала дерева у Ботанічному саду ім. акад. О.В. Фоміна

ОБСЄ (OSCE: Organization for Security and Cooperation in Europe) є міжнародною організацією з безпеки і співробітництва в Європі, яка ставить собі за мету збереження миру й розвиток демократії на європейському континенті. Основними напрямками діяльності Організації є питання, що стосуються безпеки, співробітництва у галузі економіки, науки, технологій та довкілля, в гуманітарній та інших сферах.

Цього року Координатор проектів ОБСЄ відзначає 20-річчя діяльності в Україні. З цієї нагоди команда Координатора з друзями та родичами садили дерева у Ботанічному саду - три метасеквойї та три гінкго. Це реліктові рослини, які у дикій природі збереглися лише на невеликій території у Китаї, і занесені до Червоної книги МСОП як види, що перебувають під загрозою вимирання. Тож віднині ці рідкісні рослини, що висаджені у Ботанічному саду, нагадуватимуть киянам про необхідність дбати про довкілля і біорізноманіття, яке має важливе екологічне, соціальне, наукове, просвітницьке та культурне значення в житті суспільства.

Заступник директора Ботанічного саду В.П. Коломійчук і зав. відділу інтродукції деревних і трав'янистих рослин Р.М. Палагеча не тільки працювали разом із Командою, а й розповіли про історію і рослинні колекції Ботанічного саду, про правила догляду за рослинами, адже для когось із присутніх це було перше власноруч посаджене дерево.

Під час заходу було встановлено лавочку з переробленого пластику, яка не лише прикрасила алею Ботанічного саду, а й є нагадуванням, що справжня безпека залежить від багатьох різних речей, а екологічні питання є важливою складовою поняття безпеки.

Заступник директора
Ботанічного саду ім. акад. О.В. Фоміна
к.б.н., доц. В.П. Коломійчук

Відділ еколого-освітньої роботи
Ботанічного саду ім. акад. О.В. Фоміна

 



Наші контакти

Ми знаходимось за адресою:
Україна, 03022, м. Київ-022,
проспект Академіка Глушкова 2
Станція метро Виставковий центр

Приймальня директора:
Кімната №307
E-mail: biomed@knu.ua
Телефон/Факс: +38044 521-35-98

Гаряча лінія:
E-mail: knu.ibm.questions@gmail.com
Telegram: http://surl.li/emhtd

Поштова та юридична адреса:
Україна, 01601, місто Київ-601,
вул. Володимирська, 64/13
ННЦ "Інститут біології та медицини"

Надіслати повідомлення

Повідомити про помилку

Якщо ви помітили помилку на сторінці, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

loader