НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ЦЕНТР "ІНСТИТУТ БІОЛОГІЇ ТА МЕДИЦИНИ"

Останні новини

Kafedra cytologii LOGO

Після ретельного планування та закінчення переддипломної практики студенти 4 курсу ОР «Бакалавр» ОП «Біологія» напрямків спеціалізації «Цитологія та гістологія» та «Репродуктивна біологія» розпочали довгоочікуване аудиторне відвідування ембріологічної частини Лабораторного практикуму (викладачі доц. Калиновський В.Є. та ас. Калмикова О.О.)

Перші заняття були присвячені знайомству з біоетичними вимогами поводження з лабораторними тваринами та відпрацюванні навичок введень речовин щурам інтраперитоніально. Безмежно цікавою родзинкою занять стала екскурсія студентів до нашого віварію ННЦ «Інститут біології та медицини». Про принципи, організацію та вимоги до діяльності віваріїв захоплююче розповів директор віварію Левків М.Ю. Студенти отримали великий заряд позитивної енергії після зустрічі з чарівними лабораторними тваринами віварію – побачили щурів, мурчаків, кролів, баранів та поросятко.

Також студенти опанували техніку виконання та нанесення хірургічних швів для підготовки до операції по гонадектомії щурів. Було розпочато великий блок по аналізу та правилам оцінки ембріональної токсичності різних речовин (перший етап – оцінка впливу на вагітних самок та їх плодів на пізніх термінах вагітності). Студентів вразили зміни яєчників щурів під час багатоплідної вагітності – появою великої кількості жовтих тіл.

 

Бажаємо і в подальшому наснаги та натхнення до навчання всім студентами!!!

 

 

За матеріалами кафедри
цитології, гістології та репродуктивної медицини

Наші контакти

Ми знаходимось за адресою:
Україна, 03022, м. Київ-022,
проспект Академіка Глушкова 2
Станція метро Виставковий центр

Приймальня директора:
Кімната №307
E-mail: biomed@knu.ua
Телефон/Факс: +38044 521-35-98

Гаряча лінія:
E-mail: knu.ibm.questions@gmail.com
Telegram: http://surl.li/emhtd

Поштова та юридична адреса:
Україна, 01601, місто Київ-601,
вул. Володимирська, 64/13
ННЦ "Інститут біології та медицини"

Надіслати повідомлення

Повідомити про помилку

Якщо ви помітили помилку на сторінці, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

loader