НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ЦЕНТР "ІНСТИТУТ БІОЛОГІЇ ТА МЕДИЦИНИ"

Останні новини

logo21 лютого 2020 року в ННЦ «Інститут біології та медицини» відбулося урочисте відкриття інноваційних аудиторій віртуальної реальності (Virtual reality rooms). 

У заході взяли участь ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Губерський Л.В., директор ННЦ «Інститут біології та медицини» Остапченко Л.І., проректори Університету, представники благодійного Фонду Бориса Колеснікова, члени громадської організації «Синергія», завідувачі кафедр Інституту, студенти та численні запрошені гості.

Віртуальна реальність (VR) - тривимірне середовище, з яким може взаємодіяти людина. Фактично, за допомогою окулярів віртуальної реальності мозок сприймає видиме за реальне за допомогою спеціальних технологій. VR-cистеми у медицині набувають великої популярності. VR допомагає не лише в медичній освіті, але й безпосередньо застосовується у лікувальному процесі.

Студенти ННЦ «Інститут біології та медицини» отримали аудиторії VR в подарунок від благодійного Фонду Бориса Колеснікова. Налаштування обладнання та програмного забезпечення здійснила ГО «Синергія». Дві аудиторії на 30 учасників навчального процесу укомплектовані окулярами віртуальної реальності, смартфонами, комп'ютерами, інтерактивною панеллю, мережевим обладнанням. В аудиторіях VR будуть проходити заняття, зокрема на кафедрі анатомії та патологічної фізіології, де студенти зможуть вивчати будову та властивості окремих органів людини та спостерігати процеси в організмі у цілому.

Представники адміністрації Університету, Інституту та присутні зазначили високий рівень представленого в аудиторіях обладнання та широкі перспективи його використання. Технологія VR дозволяє краще засвоїти матеріал, побачити органи і процеси в 3D-проекції в реальному часі, практично наживо спостерігати та відпрацьовувати маніпуляції, поєднати практику і великі обсяги інформації. Завдяки аудиторіям віртуальної реальності відкривається можливість об'єднати всі етапи навчання від ознайомлення до закріплення практичних навичок. Використання VR дозволить покращити персоналізацію навчального процесу з метою підвищення ефективності освіти. «Крок за кроком ми рухаємося від високих технологій у навчанні до вершин професіоналізму», - підкреслив у своєму виступі ректор Університету Губерський Л.В.

Відродження в Університеті медичного напрямку підготовки здобувачів освіти набирає обертів. Ми вже маємо певні досягнення, нам є чим пишатися! І плани на майбутнє у нас доволі амбітні! І ми щиро вдячні керівництву Університету та благодійникам за підтримку та сприяння у їхній реалізації.

 

Завідувач кафедри анатомії та патологічної фізіології
ННЦ «Інституту біології та медицини»
д.мед.н., професор Ковальчук О.І.

 

 

Наші контакти

Ми знаходимось за адресою:
Україна, 03022, м. Київ-022,
проспект Академіка Глушкова 2
Станція метро Виставковий центр

Приймальня директора:
Кімната №307
E-mail: biomed@knu.ua
Телефон/Факс: +38044 521-35-98

Гаряча лінія:
E-mail: knu.ibm.questions@gmail.com
Telegram: http://surl.li/emhtd

Поштова та юридична адреса:
Україна, 01601, місто Київ-601,
вул. Володимирська, 64/13
ННЦ "Інститут біології та медицини"

Надіслати повідомлення

Повідомити про помилку

Якщо ви помітили помилку на сторінці, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

loader