НАВЧАЛЬНО-НАУКОВИЙ ЦЕНТР "ІНСТИТУТ БІОЛОГІЇ ТА МЕДИЦИНИ"

image 126 жовтня 2022 р. в рамках проведення лабораторного практикуму з імунології (блок «Імунохімія», тема заняття «Імуногістохімічне дослідження») студенти групи імунології відвідали Голосіївське відділення Медичної лабораторії CSD – лідера патоморфологічної діагностики (значну частку якої складає імуногістохімічне дослідження) в Україні.

 

 

Імуногістохімічне дослідження – один з найскладніших протоколів в імуноаналізі, який однаковою мірою потребує високого рівня володіння методичними навичками і глибокого знання механізмів взаємодії антиген:антитіло. У цьому випадку принцип «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути» спрацьовує стовідсотково. Максимально ефективним для набуття базового знання цього складного методу імуноаналізу є поєднання ознайомлення з теоретичними основами та протоколом проведення імуногістохімічного дослідження на дистанційному лабораторному занятті з наочними методами ознайомлення, такими, як перегляд усіх основних етапів протоколу безпосередньо в лабораторії. Саме це спонукало нас просити допомоги у нашого партнера з підготовки фахівців у галузі біології та медицини – Медичної лабораторії CSD – незважаючи на всі непрості обставини воєнного положення. Високий фаховий рівень і педагогічна майстерність завідувачки Відділу Імуногістохімії Медичної лабораторії CSD Тетяни Володимирівни Шапочки, злагоджений професіоналізм співробітників відділу і навіть зовнішні обставини (жодної повітряної тривоги!) дозволили нам успішно втілити задумане. Студенти отримали можливість познайомитися з усіма кроками проведення імуногістохімічного дослідження: від ретельної реєстрації досліджуваного біологічного матеріалу до детекції специфічних біомаркерів патологічного стану з використанням моноклональних антитіл, виявлення та кількісна характеристика яких дає змогу встановити та/або верифікувати діагноз захворювання, що, у свою чергу, є запорукою розробки максимально ефективного протоколу лікування хвороби.

 

Висловлюємо глибоку вдячність співробітникам Відділу Імуногістохімії Медичної лабораторії CSD за гостинний прийом і надану можливість зробити ще один крок у набутті якісної бакалаврської освіти!

 

Кафедра мікробіології та імунології

Наші контакти

Ми знаходимось за адресою:
Україна, 03022, м. Київ-022,
проспект Академіка Глушкова 2
Станція метро Виставковий центр

Приймальня директора:
Кімната №307
E-mail: biomed@knu.ua
Телефон/Факс: +38044 521-35-98

Гаряча лінія:
E-mail: knu.ibm.questions@gmail.com
Telegram: http://surl.li/emhtd

Поштова та юридична адреса:
Україна, 01601, місто Київ-601,
вул. Володимирська, 64/13
ННЦ "Інститут біології та медицини"

Надіслати повідомлення

Повідомити про помилку

Якщо ви помітили помилку на сторінці, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

loader